Fitnesa trenere: Sievietes aizvien aktīvāk apmeklē svaru zāli
Publicēts 5. februārī, 2014.
Mīts par to, ka sieviete pie svaru stieņa drīz vien līdzināsies vīrietim, nebūt nav taisnība, jo samērīgi treniņi svaru zālē sievietei ļaus atbrīvoties ne tikai no liekā svara problēmzonās, bet arī stiprinās muskuļu masu un fizisko izturību kopumā.

Kā norāda fitnesa klubu tīkla “Atlētika” galvenā trenere Veronika Kim, fitnesa centru trenažieru zālēs sieviešu dažkārt ir vairāk nekā vīriešu, kas skaidrojams ar to, ka aizvien vairāk daiļā dzimuma pārstāves apzinās, ka arī svaru zāle var būt efektīvs līdzeklis ceļā uz atlētisku augumu.

Lai arī sieviešu un vīriešu fizioloģijas īpatnības ir krietni atšķirīgas, arī sieviete svaru zālē var efektīvi uzlabot savu augumu, taču sievietēm nebūt nav nepieciešams svaru zālē pavadīt tik daudz laika, cik vīrietim. Spēka treniņi sievietēm ļauj ne tikai palielināt un atjaunot kaulu blīvumu, bet palīdz samazināt asins spiedienu un holesterīnu, kā arī stiprina muskuļus un locītavas, kas novērš riskus iegūt traumas, kā arī palīdz labāk atgūties no traumām. 

“Cilvēki apmeklē svaru zāli dažādu mērķu vadīti. Daži vēlas zaudēt lieko svaru, citi uzlabot sava ķermeņa reljefu. Jāteic gan, ka daudzām sievietēm ir radies stereotips - spēka treniņi domāti tikai vīriešiem, jo tie audzē muskuļu masu, taču kardio vai aerobikas treniņi ir domāti tikai sievietēm - lai zaudētu lieko svaru, vai iegūtu tonusu. Tomēr ir būtiski saprast - muskuļi ir tie, kas dedzina kalorijas visu 24 stundu laikā, savukārt, kardio vai aerobikas treniņi vairāk dedzina kalorijas uz to laiku, kad tiek veikts attiecīgais treniņš, līdz ar to, ilgtermiņā spēka treniņi stimulēs vielmaiņu labāk. Sievietes, protams, arī baidās no spēka treniņiem, jo domā, ka kļūs pārāk muskuļainas un zaudēs savu sievišķību, taču par to nebūt nevajadzētu uztraukties, jo tas ko realitātē sievietes iegūst no spēka treniņiem ir formīgāks, skaistāks ķermenis,” turpina Veronika Kim. 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: