Lai sasniegtu labus rezultātus fitnesā, liela nozīme ir arī masāžai
Publicēts 12. februārī, 2014.
Jau no sen seniem laikiem ir izveidojušies daudz un dažādi brīnišķīgi masāžas paņēmieni. Masāžu veikt ir ļoti veselīgi, lai atjaunotu zaudētos spēkus, kā arī uzlabotu visus vielmaiņas procesus, uzlabotu muskuļu tonusu, noņemtu saspringumu, nostiprinātu ādas elastīgumu.

Kā norāda fitnesa klubu tīkla “Atlētika” attīstības direktors Andris Žiganovs, masāža fitnesā ieņem ļoti svarīgu lomu, jo ar tās palīdzību var ne tikai atbrīvot ķermeni no saspringuma, bet arī iegūt daudz labākus sportiskos rezultātus.

Sportā masāžai ir ļoti daudz pozitīvo aspektu, tā palīdz mazināt tauku daudzumu organismā, uzlabot asinsriti, normalizēt arteriālās rites spiedienu u.c. Masāža palīdz atbrīvoties ne tikai no slimībām, bet arī uzlabos garastāvokli. Masāžu būtu ieteicams veikt, lai uzlabotu gan darba spējas, gan atjaunotu cilvēka fizisko un garīgo spēku. Masāžu var veiksmīgi izmantot kompleksā ar profilaktiskajām un ārstnieciski - atjaunojošajām metodēm.

“Fiziskā slodze, nenoliedzami, rada muskuļu un asinsvadu spriedzi, kas uz mūsu ķermeni var atsaukties arī nelabvēlīgi, līdz ar to, masāža ir lieliska alternatīva, kas ļauj mūsu ķermenim atpūsties. Masāža ir viens no vissenākajiem ārstēšanas veidiem un ar tās palīdzību ir iespējams panākt dažādu iedarbību, kas dotajā brīdī ir nepieciešama organismam. Sporta masāža spēcīgi ietekmē muskuļu darbību - palielinās muskuļu saraušanās spēja, tonuss, elastība un spēks. Masāža tāpat atjauno locītavu funkcijas, atvieglo sirdsdarbību, trenē asinsrites sistēmu, pastiprina vielmaiņu, uzlabo organisma vispārējo stāvokli un mazina nogurumu, tāpat masāža bieži kalpo kā pretsāpju līdzeklis. Arī mūsu fitnesa klubos masāža ir ļoti pieprasīts pakalpojums, jo profesionālie masieri ne tikai palīdz atslābināties pēc intensīva treniņa, bet arī sniedz ieteikumus, kā ar masāžas palīdzību sasniegt labākus sportiskos rezultātus,” turpina Andris Žiganovs.  


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: